Conditii Grafica Client

Conditii tehnice pentru grafica executata de client

Nerespectarea conditiilor de mai jos poate necesita manopera suplimentara de tehnoredactare ce va fi facturata la pretul de 50 lei + tva / ora.

1. Formate de fisiere grafice acceptate

Explicatii conditii grafica client jun13Formatul fisierului electronic in care este realizata grafica de catre clienti trebuie sa fie unul din cele de mai jos:

  • .cdr (Corel Draw) versiunea 13 sau mai veche. Toate fonturile trebuie convertite la curbe.
  • .pdf (Adobe Portable Document Format) versiunea 1.4 (Acrobat 5.0)
  • .eps (Encapsulated Postscript)
  • .ai (Adobe Illustrator) versiunea 10 sau mai veche
  • Nu acceptam fisiere realizate in programe de tip Office (Word, PowerPoint, Paint etc.)

Fonturile folosite trebuie sa fie convertite la curbe ori fisierele fonturilor folosite sa fie trimise si ele impreuna cu comanda (in special atunci cand se doreste ca anumite informatii de pe cartea de vizita sa fie editate/modificate).
Bitmap-urile utilizate sa aibe o rezolutie de minim 300dpi la scara de 1:1.

2. Dimensiunile formatului cartii de vizita

Formatul sau raportul intre inaltime/latime sa fie egale cu cele ale formatului in care se doreste tiparirea (de exemplu: 90x50mm)

3. Margini de taiere (bleed)

Orice element grafic (fundal colorat, imagine foto, linii, curbe ori alte elemente grafice) ce trebuie sa atinga marginile cartii de vizita in formatul finit trebuie sa depaseasca formatul finit al cartii de vizita cu minim 3mm (bleed) pe fiecare latura atinsa. In acest caz, grafica trebuie sa fie realizata la o marime cu 3mm mai mare (96x56mm) pe fiecare latura decat formatul finit al cartii de vizita (90x50mm).

Explicatii 2 conditii grafica client jun13